Crunchy broccoli salade met chorizo

Aantal porties: 6
pinit

Crunchy broccoli salade met chorizo

Een lekkere verrassende salade met rauwe broccoli. Dat ik hem niet eerder gemaakt heb! Nu in combinatie met rode kool en chorizo, maar ik heb al eindeloze andere variaties in mijn hoofd. Deze scoort gegarandeerd bij de volgende bbq.

Aantal porties: 6

Ingredienten

Voor de salade

Voor de dressing

Voor de afwerking

Instructies

De dressing

  1. Meng de mayonaise en sriracha samen. Voeg een klein beetje water toe om de saus iets vloeiender te maken en zet opzij.

De salade

  1. Hak de broccoli en de rode kool zo fijn mogelijk. dit kan met een blender (kleine pulsjes), een hakmolen of gewoon met het mes.

  2. Gril de cashewnoten even kort in de pan zonder olie. Belangrijk om erbij te blijven. Noten branden sneller aan dan je denkt ;-). 

  3. Hak de noten hierna fijn.

  4. Snijd de schil van de sinaasappel en verdeel in partjes. Wie het professioneler wil aanpakken kan de sinaasappel à vif versnijden.

  5. Snijd de avocado in kleine blokjes.

  6. Meng nu alle versneden ingrediënten plus de uitgelekte linzen onder elkaar en kruid met het sap van een halve citroen, zout en peper naar smaak. Zet daarna even opzij.

  7. Haal het vel af de chorizo, snijd de worst fijn en bak de chorizo krokant bruin.

  8. Werk de salade nu verder af met de chorizo, de sriracha dressing, wat pijpajuin en koriander.

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious
[instagram-feed]