Makkelijk om voor een grotere groep te maken, maar ook makkelijk om groenten in te smokkelen voor moeilijke kleine eters 😉
Lekkere dumplings met rijstpapier
Ingrediënten
Instructions
Voorbereiding
-
Snijd de witte kool, rode kool, wortel, gember, knoflook en koriander fijn
-
Snijd ook de garnalen fijn (indien je enkel gehakt gebruikt, verdubbel je de hoeveelheid gehakt)
Samenvoegen
-
Voeg alle gesneden groenten, de garnalen en het gehakt (deze kruid je apart met zout & peper) samen in een grote schaal
-
Voeg de sesamolie en de soyasaus toe
-
Voeg de koriander toe
Rijstpapier
-
Om het rijstpapier te kunnen gebruiken, moet het ongeveer 30 seconden per vel in het water liggen. Te kort en te lang is niet goed, test het gerust met 1 vel.
Laat uitdruipen en leg dan op een plank.
Dumplings maken
-
Om telkens hetzelfde formaat dumpling te krijgen, is een strakke routine nodig.
-
Neem telkens 2 volle eetlepels vulling en leg deze een stukje van de onderkant van het vel naast elkaar.
-
Vauw vervolgens het vel rijstpapier en strak overheen en sluit deze omgedraaid af.
-
De vauwnaden zitten nu aan de onderkant.
Bakken
-
Verwarm een platte pan met zonnebloem of archaide olie en bak de dumplings met een paar tegelijk. Ze moeten aan beide kanten mooi gebakken zijn.
-
Serveer met een paar verschillende dips zoals soja (met gebakken uitjes) en sweet chili oil.
