De echte Italiaanse veggie ragù
Maak een lekkere vegetarische variant op de ragù om ook je veggie gasten aan tafel te verwennen.
Ingredienten
Voor de saus
Voor de afwerking
Instructies
De saus maken
-
Gebruik het liefst een geëmailleerde pot (à la creuset) of een diepe antikleefpan.
-
Fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
-
Zet het vuur wat zachter en voeg nu de wortels, de linzen en de gedroogde kruiden toe.
-
Als laatste giet je de tomatenblokjes en de rode wijn erbij en leg je het stukje parmezaanse kaas en de laurier in de saus.
-
Laat nu alles even pruttelen op een laag vuurtje zodat de wortels garen en de saus iets dikker wordt. Is de saus toch al een de dikke kant, voeg dan een beetje water toe.
-
Omdat de tomatenpuree en de tomatenblokjes vrij zuur van smaak zijn, werk de je de saus af met een klein beetje suiker. Eventueel kan je hier ook honing voor gebruiken.
-
Haal de laurierblaadjes uit de saus en werk af met peper en zout.
Het bord dresseren
-
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking.
-
Verdeel de pasta en de saus over de borden.
-
Werk af met parmezaanse kaas en rucola.
-
Eventueel kan je onze groene kruidenolie of zwarte olijven crumble gebruiken voor nog meer smaak.
